Sestavine
-
1 žlica olivnega olja
-
50 g masla
-
1 žlica sladkorja
-
1 kg čebule, razpolovljene in narezane na tanke rezine
-
4 stroki česna, narezani na tanke rezine
-
250 ml suhega belega vina
-
2 žlici navadne moke
-
1,3 l vroče goveje juhe z močnim okusom
-
140 g drobno naribanega sira grojera
-
4-8 rezin bagete (odvisno od velikosti)
Navodila
V veliki in težki ponvi raztopite maslo na oljčnem olju. Dodajte čebulo, pokrijte in jo pražite 10 minut, dokler se ne zmehča.
Potresemo s sladkorjem in ob pogostem mešanju kuhamo še 20 minut, dokler ne postane karamelizirana. Čebula je zelo zlate barve in je lahko slana in mehka, ko jo stisnemo med prste. Na koncu pazite, da se ne zažge.
Zadnjih nekaj minut kuhanja čebule dodajte česen, potresite z moko in dobro premešajte.
Povečajte temperaturo, postopoma dodajte vino in še naprej mešajte, nato dodajte govejo juho . Pokrijte in kuhajte 15-20 minut.
Na vrh jušne sklede položite eno ali dve hrenovki in nanje zložite Grojer. Pražite, dokler se ne stopi. Druga možnost je, da opečete toast pod opekačem in ga postrežete poleg juhe.
Za serviranje vklopite opekač in opečite kruh. Uživajte v skledi, ki je odporna na toploto.