Sestavine
-
400 g filejev piščančjih prsi
-
2 jajci
-
4 žlic moke
-
8 žlic drobtin
-
2 ščepca soli
-
4 rezin sira
-
4 rezin ananasa iz pločevinke
-
70 g listov solate ledenke
-
olje za cvrtje
-
400 g bombetk4
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Piščančje fileje operemo in osušimo s papirnato brisačo. V globok krožnik ubijemo jajca, jih posolimo in z vilico ali metlico razžvrkljamo. V drug globok krožnik stresemo moko, v tretji krožnik pa krušne drobtine.
Filejev ne solimo, temveč jih najprej z vseh strani pomokamo, nato jih pomočimo v osoljena jajca, na koncu pa še povaljamo v drobtinah. Manj bomo packali s prsti po filejih, lepši bodo videti na koncu.
V večjo ponev zlijemo olje in ga dobro segrejemo. V ponev zložimo pripravljene fileje. Na zmernem ognju jih na obeh straneh ocvremo do zlatorjave barve. Nikakor jih ne smemo speči na visoki temperaturi, saj bomo zažgali drobtine!
Ocvrte fileje zložimo na papirnate brisačke, da se znebimo odvečne maščobe. Temeljito operemo liste solate in odpremo pločevinko ananasa. Vsako bombetko prerežemo na pol, nato pa jo obložimo z listi solate in piščančjim filejem. Nanje položimo eno rezino sira in rezino ananasa ter jih pokrijemo z drugim delom bombetke.
Pripravljene hamburgerje razporedimo na pladenj (krožnike) in ponudimo.
|