Sestavine
-
1 x Kumara
-
polovica Čebulavijolična
-
16 x Olive črne
-
4 žlice Olivno olje
-
90 g Sir feta
-
Paradižnik - velikzrel
-
Origanopo okusu, svež ali pa posušen
Navodila
Zelenjavo temeljito in dobro operite in jo nato posušite. Paradižnik narežite, na velikost grižljaja in ga dajte oziroma stresite v večjo skledo. Kumaro olupite in po potrebi oziroma po vašem okusu odstranite semena, v kolikor to želite seveda. Narežite na majhne koščke. Čebulo olupite in jo prepolovite na dva kosa. Obe polovici na tanko narežite in jih dodajte v skledo s paradižnikom skupaj s kumarami in olivami. Nežno premešajte vse sestavine.
Feta sir narežite na koščke in ga potresite po zelenjavi v skledi. Vse skupaj prelijte še z olivnim oljem in potresite še z origanom. Solato postrezite takoj ali pa jo za 15 minut dajte v hladilnik in pustite, da se malo ohladi.