Sestavine
-
2 veliki čebulici Koromač
-
3 stroki Česen
-
Olje
-
50 g Sir
-
Smetana za kuhanje
Navodila
Predhodno segrejte pečico na 180 °C. Odrežite koromačeve čebulice in jih narežite na osminke, listnate vršičke pa shranite v majhni skledi z vodo.
Koromač položite v pekač s celimi neolupljenimi stroki česna, pokapajte z 1 žlico oljčnega olja, dodajte ščepec morske soli in črnega popra, dobro premešajte s kapljico vode, nato ga razporedite v enem sloju, pokrijte z alu folijo in pecite 1 uro. Sir grobo naribajte in ga zmešajte s smetano. Česen zmečkajte in ga zmešajte s smetano.
Koromač pustite, da se popolnoma ohladi, nato ga z žlico prelijte s kremno zmesjo, pokrijte in pustite v hladilniku čez noč.
(Foto: pexels.com)