Sestavine
-
1/2 Čebula rdeča
-
1 žlica Kis
-
1 x Čili
-
2 x Spomladanska čebula
-
400 g Fižoliz pločevinke
-
100 g Drobtine
-
1 x Limona
-
Oljčno olje
-
2 žlici Jogurt
-
80 g Mladi ohrovt
-
30 g Rukola
-
1 x Paradižnik
-
70 g Mocarela sir
-
Žemljice za burgerje
Navodila
Čebulo narežite na kolobarje in jo dajte v skledo s kisom in ščepcem soli.
Čili razpolovite, odstranite semena in ga drobno nasekljajte. Odrežite in drobno nasekljajte spomladansko čebulo. Oboje dajte v skledo. Fižol odcedite in ga dodajte v skledo skupaj z drobtinami.
Začinite in mešanico fižola z rokami zgnetite. Razdelite na 3 kroglice, jih sploščite in postavite v hladilnik, da se 10 minut hladijo.
V manjši skledi zmešajte polovico limoninega soka, 1 žlico oljčnega olja in jogurt. Dobro začinite. Ohrovt skupaj z rukolo vmešajte v preliv. Dajte na stran.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Ko je ponev vroča, burgerje na vsaki strani pecite 4 minute ali dokler ne postanejo zlati. Če se prehitro obarvajo, zmanjšajte temperaturo.
Paradižnik in mocarelo narežite na kolobarje in razpolovite žemljice.
Ko so burgerji skoraj pečeni, vsakega obložite z mocarelo. Burgerje za 2 minuti pokrijte s pokrovom, da se sir stopi.
Drugo ponev postavite na močan ogenj in 2 minuti oziroma dokler se ne popečeta polovici žemljice z rezano stranjo navzdol segrevajte.
Na vsako žemljico položite rezine paradižnika, na vrh pa burger. Na vrhu dodajte balzamično čebulo in zgornji del žemljice. Zraven postrezite ohrovtovo solato.
(Foto: pexels.com)