0 0
Fižolov burger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/2 Čebula rdeča
1 žlica Kis
1 x Čili
2 x Spomladanska čebula
400 g Fižol iz pločevinke
100 g Drobtine
1 x Limona
Oljčno olje
2 žlici Jogurt
80 g Mladi ohrovt
30 g Rukola
1 x Paradižnik
70 g Mocarela sir
Žemljice za burgerje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fižolov burger

Vegetarijansko

  • 1 h
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Čebulo narežite na kolobarje in jo dajte v skledo s kisom in ščepcem soli.

Čili razpolovite, odstranite semena in ga drobno nasekljajte. Odrežite in drobno nasekljajte spomladansko čebulo. Oboje dajte v skledo. Fižol odcedite in ga dodajte v skledo skupaj z drobtinami.
Začinite in mešanico fižola z rokami zgnetite. Razdelite na 3 kroglice, jih sploščite in postavite v hladilnik, da se 10 minut hladijo.

V manjši skledi zmešajte polovico limoninega soka, 1 žlico oljčnega olja in jogurt. Dobro začinite. Ohrovt skupaj z rukolo vmešajte v preliv. Dajte na stran.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Ko je ponev vroča, burgerje na vsaki strani pecite 4 minute ali dokler ne postanejo zlati. Če se prehitro obarvajo, zmanjšajte temperaturo.

Paradižnik in mocarelo narežite na kolobarje in razpolovite žemljice.
Ko so burgerji skoraj pečeni, vsakega obložite z mocarelo. Burgerje za 2 minuti pokrijte s pokrovom, da se sir stopi.
Drugo ponev postavite na močan ogenj in 2 minuti oziroma dokler se ne popečeta polovici žemljice z rezano stranjo navzdol segrevajte.

Na vsako žemljico položite rezine paradižnika, na vrh pa burger. Na vrhu dodajte balzamično čebulo in zgornji del žemljice. Zraven postrezite ohrovtovo solato.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polnjene bučke
Naprej
Jagodni biskvit
Nazaj
Polnjene bučke
Naprej
Jagodni biskvit

Dodajte Komentar