Sestavine
-
1 kg Bela riba
-
100 g Moka
-
2 x Jajce
-
2 žlički Pasta chipotle
-
200 g Drobtine
-
Oljčno olje
-
150 g Rdeče zelje
-
Vinski kis
-
80 g Koruza
-
1 x Limeta
-
4 x Tortilije
-
Jogurt
Navodila
Ribo razrežite na 10 delov (po 120 g).
Po krožniku potresite moko, nato pa stepite 2 veliki jajci in 2 čajni žlički paste chipotle.
Drobtine zmešajte z 2 žlicama olivnega olja ter s ščepcem soli in popra.
Vsak kos ribe povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajčno zmes in pustite, da odvečni del kaplja. Na koncu povaljajte v drobtine, da se dobro obložijo, in jih položite na pekač.
Ribje palčke pecite v predhodno ogreti pečici (200 °C) 15 minut.
Medtem drobno narežite rdeče zelje in ga dodajte v skledo z 2 žlicama vinskega kisa in s ščepcem soli. Vse skupaj dobro zmečkajte.
Ponev postavite na močan ogenj, ko se segreje, dodajte koruzo in jo približno 10 minut pecite, da postane hrustljava.
Koruzo dajte v skledo, na drobno naribajte lupino ene limete, dodajte 1 žlico oljčnega olja, premešajte in začinite po okusu.
Tortilje segrejte v pečici, v skledo za serviranje prelijte jogurt ali kislo smetano in narežite limeto z lupino na rezine, da jo lahko stisnete, nato pa vse skupaj položite na mizo in pustite, da si vsak sestavi svoj ribji taco.
(Foto: pexels.com)