0 0
Fish fingers takosi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Bela riba
100 g Moka
2 x Jajce
2 žlički Pasta chipotle
200 g Drobtine
Oljčno olje
150 g Rdeče zelje
Vinski kis
80 g Koruza
1 x Limeta
4 x Tortilije
Jogurt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fish fingers takosi

Kuhinja:
  • 1 h
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Ribo razrežite na 10 delov (po 120 g).
Po krožniku potresite moko, nato pa stepite 2 veliki jajci in 2 čajni žlički paste chipotle.
Drobtine zmešajte z 2 žlicama olivnega olja ter s ščepcem soli in popra.
Vsak kos ribe povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajčno zmes in pustite, da odvečni del kaplja. Na koncu povaljajte v drobtine, da se dobro obložijo, in jih položite na pekač.

Ribje palčke pecite v predhodno ogreti pečici (200 °C) 15 minut.

Medtem drobno narežite rdeče zelje in ga dodajte v skledo z 2 žlicama vinskega kisa in s ščepcem soli. Vse skupaj dobro zmečkajte.

Ponev postavite na močan ogenj, ko se segreje, dodajte koruzo in jo približno 10 minut pecite, da postane hrustljava.
Koruzo dajte v skledo, na drobno naribajte lupino ene limete, dodajte 1 žlico oljčnega olja, premešajte in začinite po okusu.

Tortilje segrejte v pečici, v skledo za serviranje prelijte jogurt ali kislo smetano in narežite limeto z lupino na rezine, da jo lahko stisnete, nato pa vse skupaj položite na mizo in pustite, da si vsak sestavi svoj ribji taco.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščanec po korejsko
Naprej
Kremasta gobova omaka s kruhovimi cmoki
Nazaj
Piščanec po korejsko
Naprej
Kremasta gobova omaka s kruhovimi cmoki

Dodajte Komentar