0 0
Fileji osliča na pariški način

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
70 dag File oslič fileji naj bodo brez kosti in kože
Limonin sok sok iz polovice limone
Sol po okusu
Poper po okusu
2 x Jajce
Olje za cvrtje
5 žlic Moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fileji osliča na pariški način

  • pol ure
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Obe strani ribjega fileja rahlo začinite s poprom in pa s soljo. Postavite v skledo in pokapajte jih z limoninim sokom.

Na pliek krožnik potresite še moko, jajca ubijte v globok krožnik in jih dobro razžvrkljajte z vilicami. V globoko ponev dajte oziroma nalijte olje in ga segrejte na srednji temperaturi.

Začinjene fileje z obeh strani res dobro pomokajte (odvečno moko tudi odstranite) in jih namočite v razžvrkljanih jajcih. Na segretem olju jih dobro ocvrite do zlato rjave barve in jih zložite na krožnik, ki ste ga predhodno pred tem obložili s papirnatimi brisačkami. Počakajte, dokler odvečna maščoba ne izteče, nato pa fileje servirajte na krožniku in postrezite z izbrano prilogo in na rezine narezano limono.

Še nasvet:

Cvrite z veliko količino maščobe. Fileji naj plavajo v njej. Maščoba je dovolj segreta šele takrat, ko se okoli lesenega ročaja kuhalnice delajo majhni mehurčki.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kremšnita
Naprej
Maslena jed iz žitaric, špinače in graha
Nazaj
Kremšnita
Naprej
Maslena jed iz žitaric, špinače in graha

Dodajte Komentar