Sestavine
-
2 žlici Sezamovo olje
-
6x Piščančja stegna brez kosti
-
2x Strok - česen
-
1x Ingver
-
50 g Med
-
30 ml Sojina omaka
-
1 žlica Rižev vinski kis
-
1 žlica Sezamovo seme
-
4x Mlada čebula
-
za postrežbo lepljiv riž
-
za postrežbo spomladanska zelenjava
Navodila
Segrevajte olje na srednji temperaturi. Dodajte piščanca in ga pražite 7 minut oziroma dokler se ne zlato rjavo obarva. Dodajte česen in ingver ter ju pražite 2 minuti. Dodajte med, sojino omako, kis in 100 ml vode ter premešajte.
Zavrite in na srednji temperaturi kuhajte od 2 do 5 minut, da se piščanec prekrije z gosto, lepljivo omako.
Potresite z zeleno čebulo in sezamovimi semeni, nato pa s piščancem postrezite riž in dušeno zelenjavo