Sestavine
-
1 x Rdeča paprika
-
1 x Malencanmali
-
1 x Bučkamlada
-
1 x Srednje velika čebula
-
Česen
-
1 x Korenje
-
300 ml Pelati
-
Sol
-
Poper
-
1 x Goveja jušna kocka
-
20 dag Riž
Navodila
V slani vodi skuhajte riž (riž za priloge, ki se ne razkuha). V ločeni posodi prepražite čebulo in česen na olju, solite in popoprajte. Ko čebula porumeni dodajte na drobno narezano korenje… Prilijte malo vode in dušite. Po 15 minutah sesekljajte papriko na majhne koščke (približno na 1 cm velike koščke), malancane in bučke. Podušite. Po 15 minutah dodajte pelate in govejo kocko. Omako še malo za nekaj časa pokuhajte.
V omako dodajte odcejen riž… Vse skupaj še pokuhajte, da se vam bo riž spojil skupaj z omako.
Tako dobite sedaj pripravljeno prilogo za k žaru. Lahko pa jo servirajte kot samostojno jed – kot vegetarijansko rižoto.