Sestavine
-
4 x Žemljice za burgerjerazpolovljene
-
2 žlici Maslo
-
600 g Goveje meso - mleto
-
4 rezine Sir
-
10 x Kisle kumaricenarezane
-
Omaka
-
2 x Čebula šalotkasesekljana
-
2 žlici Majoneza
-
1 žlica Kečap
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
ščepec Zrnasti česen
-
ščepec Čebula v prahu
-
ščepec Dimljena sladka paprika
Navodila
Omako pripravite tako, da v skledi zmešate vse sestavine in jih malo začinite.
V vroči ponvi pražite žemljice, ki ste jih prej namazali z maslom, dokler se ne zapečejo do zlatorumene barve.
Ko je ponev zelo vroča, začinite mleto meso in iz njega oblikujte štiri kroglice, nato pa dve potisnite v ponev in jih zmečkajte, da se sploščijo. Ponovno jih posolite in pecite 2 minuti, da postanejo zelo hrustljave, nato jih obrnite, posolite in ponovite. Na vsako položite kos sira in jo pokrijte s pokrovom za 30 sekund, da se stopi. Prestavite na krožnik in ponovite s preostalimi.
Na dno žemljic namažite nekaj omake, nato pa jih obložite s sirovimi rezinami. Na vrh položite veliko kislih kumaric, nato pa vrhove bogato premažite z omako in jih položite na krožnik, da jih postrežete.
(Foto: pexels.com)