0 0
Domači cheeseburger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Žemljice za burgerje razpolovljene
2 žlici Maslo
600 g Goveje meso - mleto
4 rezine Sir
10 x Kisle kumarice narezane
Omaka
2 x Čebula šalotka sesekljana
2 žlici Majoneza
1 žlica Kečap
2 žlici Dijonska gorčica
ščepec Zrnasti česen
ščepec Čebula v prahu
ščepec Dimljena sladka paprika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domači cheeseburger

  • 30 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Omako pripravite tako, da v skledi zmešate vse sestavine in jih malo začinite.

V vroči ponvi pražite žemljice, ki ste jih prej namazali z maslom, dokler se ne zapečejo do zlatorumene barve.

Ko je ponev zelo vroča, začinite mleto meso in iz njega oblikujte štiri kroglice, nato pa dve potisnite v ponev in jih zmečkajte, da se sploščijo. Ponovno jih posolite in pecite 2 minuti, da postanejo zelo hrustljave, nato jih obrnite, posolite in ponovite. Na vsako položite kos sira in jo pokrijte s pokrovom za 30 sekund, da se stopi. Prestavite na krožnik in ponovite s preostalimi.

Na dno žemljic namažite nekaj omake, nato pa jih obložite s sirovimi rezinami. Na vrh položite veliko kislih kumaric, nato pa vrhove bogato premažite z omako in jih položite na krožnik, da jih postrežete.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pražene olive v mesnih žepkih
Naprej
Solata s tofujem
Nazaj
Pražene olive v mesnih žepkih
Naprej
Solata s tofujem

Dodajte Komentar