0 0
Domači buhteljni z vanilijevo kremo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
80 dag moka
1 vrečka kvas
2 dl mleko
5 dag maslo
5 dag sladkor
2 kom rumenjak
10 dag kisla smetana
2 jajca
2 (žlica) olje
(po okusu) pomrančna lupina
1 (mala žlička) sol
NADEV:
5 dl mleko
2 dl smetana
1 (strok) vanilija
1 (žlica) Gustin
1 (vrečka) vanilijev puding
3 rumenjak
5 dag sladkor
4 (žlica) pšenični zdrob
1 (žlica) rum
4 beljak
3 dag maslo
jajce za premaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domači buhteljni z vanilijevo kremo

Kuhinja:
  • 45
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • NADEV:

Navodila

Deli

V mleku raztopite kvas Fala in ga dodajte presejani moki. Moki dodajte jajca in rumenjake, kislo smetano, sol in sladkor, ter zamesite v kvašeno testo. Med mešanjem postopoma dodajte na trakove narezano maslo in po kapljicah olje. Ko so sestavine dobro premešane, dodamo pomarančno lupinico, premešamo in skledo s testom pokrijemo ter pustimo vzhajati.

Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev. Odrežite svež strok vanilije in iz njega izluščite semena. Smetano in 3 dl mleka skupaj z vanilijevimi semeni zavremo. Rumenjak zmešamo z dvema dl mleka in dodamo puding v prahu, ki smo mu dodali žlico sladkorja in Gustina, ter prilijemo vrelo mleko z zdrobom. Nadev med nenehnim mešanjem kuhamo približno pet minut. Stepite beljake in jim postopoma dodajte sladkor in nazadnje žlico ruma. To vmešamo v še topel nadev in postavimo v hladilnik.

Vzhajano testo zvrnemo na pult, ga razvaljamo na debelino prsta in razrežemo na kvadrate. Na sredino vsakega kosa testa damo žlico nadeva in testo stisnemo skupaj. Oblikujemo buhtelj.  Testo na strani, ki bo na dnu pekača, povaljajte v stopljenem maslu in ga položite v pekač.

Ko je celoten pekač napolnjen s keksi, jih premažite z razžvrkljanim jajcem in pustite, da ponovno vzhajajo 20 minut. Nato pekač postavite v vročo pečico in jih približno 40 minut pecite pri 180 stopinjah.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančji zvitki s suhimi paradižniki
Naprej
Enostaven zelenjavni riž z jajci
Nazaj
Piščančji zvitki s suhimi paradižniki
Naprej
Enostaven zelenjavni riž z jajci

Dodajte Komentar