0 0
Domače maslo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

0.5 l Ledena voda
750 ml Sladka smetana sladka smetana naj ima vsaj 36 odstotkov mlečne maščobe

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domače maslo

V zadnjem trenutku včasih ugotovite, da nimate v hladilniku dovolj masla. Zgodi pa se vam lahko, da vam v hladilniku ostaja sladka smetana. Zato je tukaj recept za domače maslo, ki je lahko vaša rešitev v zadnjem hipu.

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V posodi za mešanje zmešajte sladko smetano. Sprva se bo strdila, nato pa se bo začela tekočina izločati. To je pinjenec, ki ga boste precedili in shranili.

Nastali masleni kepi prilijte 250 ml ledene vode in mešajte. Odlijte vodo in dodajte preostalo ledeno vodo dobljeni kepi. Na koncu z lopatko mešajte maslo in ponovno odcedite. S čistimi rokami iztisnite preostalo vodo, oblikujte ga po želji in preložite v skodelico, da se ohladi. Po želji začinite s soljo ali zelišči.

Pinjenec je stranski produkt pri proizvodnji masla in je hranljiva pijača, ki je prijetnega in osvežujočega okusa. Še svež je lahko prebavljiv, uživate pa ga lahko skupaj s sadjem. Uporaben je tudi pri peki in kuhanju.

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Koruzna juha
Naprej
Piščančje palčke
Nazaj
Koruzna juha
Naprej
Piščančje palčke

Dodajte Komentar