Sestavine
-
TESTO ZA JABOLČNO PITO
-
350g Moke
-
0.5 pecilnega praška(polovica zavitka)
-
120 g sladkorja v prahu
-
1 zavitek vanilijevega sladkorja
-
4 žlice kisle smetane
-
2 rumenjaka
-
150g masla ali margarine
-
NADEV ZA JABOLČNO PITO
-
jabolka(količina jabolk je poljubna)
-
1 žlica kruhovih drobtin
-
80g sladkorja
-
ščepec cimeta
Navodila
Recept za odlično zelo okusno domačo jabolčno pito.
Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo maslo (ali margarino – po želji), vanilijev sladkor, sladkor, dva rumenjaka in kislo smetano ter iz teh sesavin zamesimo testo.
Testo pustimo naj malo počiva na hladnem.
Med tem, ko testo počiva pripravimo nadev iz jabolk. To naredimo tako, da jabolka naribamo, dodamo cimet, sladkor in kruhove drobtine.
Testo najprej razdelimo na dva dela in ga razvaljamo.
V pekač najprej položimo prvo plast testa. Nato nanj dodamo plast jabolčnega nadeva, ki pa ga pokrijemo z drugo plastjo testa.
Vse skupaj nato pečemo približno 60 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo maslo (ali margarino – po želji), vanilijev sladkor, sladkor, dva rumenjaka in kislo smetano ter iz teh sesavin zamesimo testo.
Testo pustimo naj malo počiva na hladnem.
|
2
Narejeno
|
Nadev
Med tem, ko testo počiva pripravimo nadev iz jabolk. To naredimo tako, da jabolka naribamo, dodamo cimet, sladkor in kruhove drobtine.
|
3
Narejeno
|
Sestava
Testo najprej razdelimo na dva dela in ga razvaljamo. V pekač najprej položimo prvo plast testa. Nato nanj dodamo plast jabolčnega nadeva, ki pa ga pokrijemo z drugo plastjo testa.
|
4
Narejeno
|
Peka
Vse skupaj nato pečemo približno 60 minut pri 180 stopinjah Celzija.
|