• Domov
  • Kruh
  • Domača jabolčna pita (odličen recept)
0 0
Domača jabolčna pita (odličen recept)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

TESTO ZA JABOLČNO PITO
350g Moke
0.5 pecilnega praška (polovica zavitka)
120 g sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja
4 žlice kisle smetane
2 rumenjaka
150g masla ali margarine
NADEV ZA JABOLČNO PITO
jabolka (količina jabolk je poljubna)
1 žlica kruhovih drobtin
80g sladkorja
ščepec cimeta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domača jabolčna pita (odličen recept)

PRAVA DOMAČA KUHINJA

Kuhinja:
  • 60 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Recept za odlično zelo okusno domačo jabolčno pito.

 

Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo maslo (ali margarino – po želji), vanilijev sladkor, sladkor, dva rumenjaka in kislo smetano ter iz teh sesavin zamesimo testo.
Testo pustimo naj malo počiva na hladnem.

Med tem, ko testo počiva pripravimo nadev iz jabolk. To naredimo tako, da jabolka naribamo, dodamo cimet, sladkor in kruhove drobtine.

Testo najprej razdelimo na dva dela in ga razvaljamo.

V pekač najprej položimo prvo plast testa. Nato nanj dodamo plast jabolčnega nadeva, ki pa ga pokrijemo z drugo plastjo testa.

Vse skupaj nato pečemo približno 60 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo maslo (ali margarino – po želji), vanilijev sladkor, sladkor, dva rumenjaka in kislo smetano ter iz teh sesavin zamesimo testo. Testo pustimo naj malo počiva na hladnem.
2
Narejeno

Nadev

Med tem, ko testo počiva pripravimo nadev iz jabolk. To naredimo tako, da jabolka naribamo, dodamo cimet, sladkor in kruhove drobtine.
3
Narejeno

Sestava

Testo najprej razdelimo na dva dela in ga razvaljamo. V pekač najprej položimo prvo plast testa. Nato nanj dodamo plast jabolčnega nadeva, ki pa ga pokrijemo z drugo plastjo testa.
4
Narejeno

Peka

Vse skupaj nato pečemo približno 60 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Palačinke (osnovni recept)
Naprej
Mehki medenjaki (recept za medenjake)
Nazaj
Palačinke (osnovni recept)
Naprej
Mehki medenjaki (recept za medenjake)

Dodajte Komentar