Sestavine
-
50 dag gob (lahko jurčki ali lisičke)
-
2 korenja
-
1 čebula
-
3 žličke olivnega olja
-
nekaj listov peteršilja
-
ščepec (po okusu) soli
-
ščepec (po okusu) popra
-
nekaj žlic (po želji) smetane
-
3 ali 4 krompirje
-
košček stebelne zelene
-
2 stroka česna
-
1 dl belega vina
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Na oljčnem olju prepražite čebulo. Dodajte narezane gobe, zeleno, korenje in česen. Pražimo, dokler tekočina ne izhlapi.
|
2
Narejeno
|
Dodajte vino, začinite s soljo in poprom ter rahlo podušite. Dodajte olupljen in na kocke narezan krompir, prelijte z 1 litrom vode in kuhajte 20 minut (ali dokler krompir ni popolnoma kuhan).
|
3
Narejeno
|
Na koncu potresemo z nasekljanim peteršiljem in po potrebi dodamo smetano.
|