0 0
Dimljen losos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x po 150 g losos file
300 g Češnjev paradižnik
5 g Bazilika
8 x Olive
30 g Dimljena klobasa chorizo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dimljen losos

  • 20 min
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Lososa položite v veliko hladno ponev in jo postavite na močan ogenj. Ko se ponev segreje in losos začne cvrčati (približno 3 minute), ga obrnite in ga na strani s kožo pecite 5 minut ali dokler ni zelo hrustljav in ravno prav pečen (odvisno od debeline).

Medtem razpolovite češnjeve paradižnike, natrgajte liste bazilike in vse skupaj prelijte z 1 žlico rdečega vinskega kisa ter s ščepcem morske soli in poprom.

Olive pretlačite in odstranite koščice, nato pa drobno sesekljajte. Zmešajte z 1 žličko oljčnega olja in s kančkom vode.
Klobaso narežite na drobne rezine, dodajte v ponev za zadnji 2 minuti, nato pa za 30 sekund vmešajte pasiran paradižnik.

Razdelite na krožnike, na vrhu pa položite lososa. obložite z olivami in s preostalo baziliko.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špinačna pita
Naprej
Tofu polpeti
Nazaj
Špinačna pita
Naprej
Tofu polpeti

Dodajte Komentar