Sestavine
-
500 g Cvetača
-
6 žlic Mandljev zdrob
-
1× Beljak
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1/2 skodelice Nariban sir
-
Timijan
-
2 žlici Mandlji
-
1/2 žličke Limonina lupina
-
2 žlici Parmezan
Navodila
Cvetačo dajte v kuhinjski robot. Predelujte, dokler ni drobno sesekljana. Ohlapno pokrijte s plastično folijo. V mikrovalovni pečici na visoki stopnji segrevajte 5 minut ali dokler se ne zmehča.
Iz cvetače iztisnite čim več tekočine (pomagajte si s krpo).
Pečico segrejte na 220 °C z ventilatorjem. Velik pekač obložite s papirjem za peko.
Cvetačo položite v skledo. Dodajte mandljev zdrob, beljak, česen v prahu, sir in 1 žličko timijana. Dobro začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se sestavine povežejo. Z žlico položite na pripravljen pladenj. Iztisnite, da nastane pravokotnik. Pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlati in čvrsti na otip.
V skledi zmešajte narezane mandlje, limonino lupino, parmezan in preostali timijan. Začinite s soljo in poprom. Zmes potresite po cvetači. Pecite še 5 minut ali dokler ne postanejo zlatorjavi in robovi hrustljavi. Počakajte 10 minut. Razrežite na 8 rezin. Postrezite.
(Foto: pexels.com)