0 0
Cvetačna pica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Cvetača
6 žlic Mandljev zdrob
Beljak
1/2 žličke Česen v prahu
1/2 skodelice Nariban sir
Timijan
2 žlici Mandlji
1/2 žličke Limonina lupina
2 žlici Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačna pica

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Cvetačo dajte v kuhinjski robot. Predelujte, dokler ni drobno sesekljana. Ohlapno pokrijte s plastično folijo. V mikrovalovni pečici na visoki stopnji segrevajte 5 minut ali dokler se ne zmehča.

Iz cvetače iztisnite čim več tekočine (pomagajte si s krpo).

Pečico segrejte na 220 °C z ventilatorjem. Velik pekač obložite s papirjem za peko.

Cvetačo položite v skledo. Dodajte mandljev zdrob, beljak, česen v prahu, sir in 1 žličko timijana. Dobro začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se sestavine povežejo. Z žlico položite na pripravljen pladenj. Iztisnite, da nastane pravokotnik. Pecite 20 minut ali dokler ne postanejo zlati in čvrsti na otip.

V skledi zmešajte narezane mandlje, limonino lupino, parmezan in preostali timijan. Začinite s soljo in poprom. Zmes potresite po cvetači. Pecite še 5 minut ali dokler ne postanejo zlatorjavi in robovi hrustljavi. Počakajte 10 minut. Razrežite na 8 rezin. Postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Martini kroglice
Naprej
Martini tiramisu
Nazaj
Martini kroglice
Naprej
Martini tiramisu

Dodajte Komentar