0 0
Čufte v paradižnikovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 g Čebula
2 žlici Olivno olje
60 g Riž
2 x Strok - česen
0.2 kg Mleta svinjina
0.2 kg Mleta Govedina
Peteršilj po okusu
Poper po okusu
Majaron po okusu
Sol po okusu
120 g Paradižnikova mezga za paradižnikovo omako
1 žlica Sladkor za paradižnikovo omako
1 žlica Olivno olje za paradižnikovo omako
1 žlica Moka za paradižnikovo omako
Muškatni orešček po okusu, za paradižnikovo omako
Sol po okusu, za paradižnikovo omako
Rožmarin po okusu, za paradižnikovo omako
3 dl Goveja juha čista goveja juha, za paradižnikovo omako

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čufte v paradižnikovi omaki

Ni jih čez čufte! To je izredno preprosta jed za pripravo, a zelo, zelo okusna. Lahko dodamo zraven tudi priloge kot so npr. testenine, krompir, riž ali pa jih uživamo kot samostojen obrok skupaj s kruhom.

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Prepražite sesekljano čebulo na olivnem olju. Ko se čebula zmehča oziroma ovene, dodajte še strt česen in nato še riž. Prilijte juho, premešajte in predušite, da se riž le na pol skuha. V ohlajen riž z vlažnimi rokami primešajte mleto meso in oblikujte v kroglice. Če je masa prevlažna, si lahko pomagate z drobtinami. Čufte opecite na malo maščobe tako, da da bodo dobile zlato rumeno barvo. Nato jih v paradižnikovi omaki dušite še 15 minut.

Naredite omako na naslednji način. Na maščobi sladkor zarumenite in dodajte moko ter vse skupaj prepražite. Paradižnikovo mezgo primešajte in zalijte z juho. Začinite in kuhajte nato le še malo.

Dober tek!

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Masleni piškoti
Naprej
Cvetačni pire
Nazaj
Masleni piškoti
Naprej
Cvetačni pire

Dodajte Komentar