Sestavine
-
60 g Čebula
-
2 žlici Olivno olje
-
60 g Riž
-
2 x Strok - česen
-
0.2 kg Mleta svinjina
-
0.2 kg Mleta Govedina
-
Peteršiljpo okusu
-
Poperpo okusu
-
Majaronpo okusu
-
Solpo okusu
-
120 g Paradižnikova mezgaza paradižnikovo omako
-
1 žlica Sladkorza paradižnikovo omako
-
1 žlica Olivno oljeza paradižnikovo omako
-
1 žlica Mokaza paradižnikovo omako
-
Muškatni oreščekpo okusu, za paradižnikovo omako
-
Solpo okusu, za paradižnikovo omako
-
Rožmarinpo okusu, za paradižnikovo omako
-
3 dl Goveja juhačista goveja juha, za paradižnikovo omako
Navodila
Prepražite sesekljano čebulo na olivnem olju. Ko se čebula zmehča oziroma ovene, dodajte še strt česen in nato še riž. Prilijte juho, premešajte in predušite, da se riž le na pol skuha. V ohlajen riž z vlažnimi rokami primešajte mleto meso in oblikujte v kroglice. Če je masa prevlažna, si lahko pomagate z drobtinami. Čufte opecite na malo maščobe tako, da da bodo dobile zlato rumeno barvo. Nato jih v paradižnikovi omaki dušite še 15 minut.
Naredite omako na naslednji način. Na maščobi sladkor zarumenite in dodajte moko ter vse skupaj prepražite. Paradižnikovo mezgo primešajte in zalijte z juho. Začinite in kuhajte nato le še malo.
Dober tek!