0 0
Čičerikina juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica olivnega olja
6 strokov česna
1 vejica svežega rožmarina
4 pločevink čičerike
3 l kokošje jušne osnove
sol in sveže mleti poper
sok polovice limone

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čičerikina juha

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Kremasta, gosta, hranljiva in aromatična juha je odlična izbira za hladne dni.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. Čičeriko stresemo na cedilo in jo speremo pod tekočo vodo. Pustimo, da se odcedi. V večji lonec vlijemo olivno olje in na njem na hitro popražimo česen ter vejico rožmarina. Takoj, ko česen začne spreminjati barvo (pazimo, da ne porjavi!), v lonec stresemo čičeriko. Prilijemo jušno osnovo in jo začinimo s ščepcem soli in mletega popra. Počakamo, da osnova zavre, nato pa temperaturo znižamo na srednjo jakost in pustimo, da se juha ob rahlem vrenju kuha še 15 minut. Iz lonca odstranimo rožmarinovo vejico. Juho poljubno gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom, nato pa vanjo vmešamo limonin sok. Če se nam zdi pregosta, jo razredčimo z malo vode ali jušne osnove. Po potrebi jo tudi dodatno posolimo in/ali popopramo. Pripravljeno juho serviramo v globoke krožnike ali jušne skodelice. Po vrhu jo pokapamo z olivnim oljem in postrežemo z brusketo ali česnovim kruhom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Chowder s školjkami
Naprej
Gratinirana buča
Nazaj
Chowder s školjkami
Naprej
Gratinirana buča

Dodajte Komentar