Sestavine
-
4 kg Krompirolupljen, narezan na koščke
-
4 skodelice Voda
-
2 skodelici Jušna osnova - zelenjavna
-
4 x Strok - česennarezani na tanke rezine
-
1 skodelica Riževo mleko
Navodila
Krompir, vodo, juho in česen zmešajte v loncu in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte približno 15 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
Odcedite krompir in prihranite vodo za kuhanje. Krompir vrnite v lonec in mešajte na srednji temperaturi približno 1 minuto.
Odstavite lonec z ognja. Med močnim mešanjem izmenično dodajajte vodo za kuhanje, ki ste si jo prej prihranili, in riževo mleko. Mešajte, dokler ne dobite gladek krompirjev pire.
Pripravljeno jed postrezite v globokih skodelicah in začinite po svojem okusu.
(Foto: pexels.com)