Sestavine
-
400 g Bučanarezana na palčke
-
2 x Jajca
-
1 skodelica Drobtine
-
1/4 skodelice Parmezannariban
-
1 žlica Italijanske začimbe
-
1/2 žličke Sol
-
2 žlici Univerzalna moka
Navodila
Pečico segrejte na 210 ºC. Bučke narežite na palčke, ki si po obliki podobne pomfriju.
V skledi stepite jajca.
V ločeni skledi zmešajte drobtine, parmezan, italijanske začimbe in ¼ žličke soli.
V veliko skledo dodajte narezane bučke. Po bučkah potresite univerzalno moko in preostalo ¼ žličke soli. Vse skupaj premešajte, da se bučke enakomerno obložijo z moko.
Rezine bučk na hitro potopite v stepeno jajce, počakajte, da odvečni del odteče, nato jih obložite z mešanico drobtin in parmezana.
Obložene bučke položite pekač in jih pecite 20 minut ali dokler niso zlato rjave barve in lepo hrustljave.
Takoj postrezite z omako za pico ali z omaki po svoji izbiri.
(Foto: pexels.com)