0 0
Bučkino pecivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Maslo
2 trakova Slanina
1 x Čebula
5 x Jajce
1 skodelica Sir nariban
1 skodelica Moka
4 žlice Olivno olje
2 skodelici Buča narezana
ščepec Sol
ščepec Poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bučkino pecivo

Enostavna jajčna jed za zajtrk.

  • 1 h
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 ºC in pekač obložite s peki papirjem. Čebulo in slanino narežite na drobne kocke.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte maslo. Dodajte slanino in čebulo ter ju pecite, dokler se čebula ne zmehča, slanina pa pozlati. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.

Bučke naribajte v cedilo in po vrhu potresite malo soli.
V veliko skledo dajte slanino, čebulo, jajca, sir, moko in olje. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
Z rokami iz bučk iztisnite odvečno vodo, nato jih položite v skledo z ostalimi sestavinami in premešajte ter začinite z malo soli in popra.

Mešanico vlijte v pripravljeno posodo za peko. Pecite 35-40 minut, dokler pecivo ni pečeno in čvrsto na otip. Počakajte, da se ohladi, nato pa ga narežite na kocke in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Korenčkov hot dog
Naprej
Jagodni kruhki z belo čokolado
Nazaj
Korenčkov hot dog
Naprej
Jagodni kruhki z belo čokolado

Dodajte Komentar