Sestavine
-
1 žlica Maslo
-
2 trakova Slanina
-
1 x Čebula
-
5 x Jajce
-
1 skodelica Sirnariban
-
1 skodelica Moka
-
4 žlice Olivno olje
-
2 skodelici Bučanarezana
-
ščepec Sol
-
ščepec Poper
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC in pekač obložite s peki papirjem. Čebulo in slanino narežite na drobne kocke.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte maslo. Dodajte slanino in čebulo ter ju pecite, dokler se čebula ne zmehča, slanina pa pozlati. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
Bučke naribajte v cedilo in po vrhu potresite malo soli.
V veliko skledo dajte slanino, čebulo, jajca, sir, moko in olje. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
Z rokami iz bučk iztisnite odvečno vodo, nato jih položite v skledo z ostalimi sestavinami in premešajte ter začinite z malo soli in popra.
Mešanico vlijte v pripravljeno posodo za peko. Pecite 35-40 minut, dokler pecivo ni pečeno in čvrsto na otip. Počakajte, da se ohladi, nato pa ga narežite na kocke in postrezite.
(Foto: pexels.com)