0 0
Bezgov sirup

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
30 Bezgovi cvetovi
3 Limona
3 kg Sladkor
3 Citronska kislina
3 l Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bezgov sirup

PRAVA DOMAČA KUHINJA

Kuhinja:
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Najprej zavremo vodo v večjem loncu. Ko je voda zavrela, lonec odstavimo ter v vodo vmešamo sladkor in citronsko kislino. Vse skupaj mešamo tako dolgo, da se ves sladkor raztopi v vodi.

Vse skupaj pustimo na sobni temperaturi, da se ohladi. Sedaj dodamo bezgove cvetove. Na koncu dodamo še na rezine narezane limone.

Lonec pokrijemo s krpo ter ga pustimo stati do 48 ur (običajno od 24 ur do 48 ur). Vmes vsake toliko časa vse malce premešamo.

Ko je lonec odstal, vsebino precedimo skozi čisto krpo ali gazo, cvetove ožanjemo. Dobljeni sirup sedaj še prelijemo v predhodno sterilizirane steklenice, ki jih nepredušno zapremo.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Torta, ki nikoli ne pade dol – Recept za biskvit
Naprej
Jogurtovo pecivo s sadjem
Nazaj
Torta, ki nikoli ne pade dol – Recept za biskvit
Naprej
Jogurtovo pecivo s sadjem

Dodajte Komentar