Sestavine
-
Za glazuro
-
1 skodelica Kristalni sladkor
-
1/4 skodelice Voda
-
1/8 čajne žličke Smetana z vinskega kamna
-
1 x Jajčni beljak
-
1/2 čajne žličke Vanilijev ekstrakt
-
Za torto
-
1/3 skodelice Maslo
-
3 čajne žličke Prašek pecilni
-
1 skodelica Kristalni sladkor
-
1/2 čajne žličke limonin ekstrakt
-
2/3 skodelice Mleko
-
2 skodelici Moka
-
1/2 čajne žličke limonin ekstrakt
-
3 x Jajčni beljak
Navodila
Navodila za glazuro.
Sladkor, vodo in smetano vinskega kamna zavrite brez mešanja. Odstavite z ognja takoj, ko sirup ob kapljanju z žlice postane “dlakast”.
Zelo počasi vlijemo na čvrsto stepen beljak. Močno stepamo z zamahi, dokler se ne ohladi. Če je glazura pretežka, dodamo malo tople vode in še naprej stepamo. Dodamo ekstrakt in premažemo torto. Okrasimo z drobnimi rožnatimi bonbončki.
Navodila za torto.
K maslu, dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem. Izmenično dodajamo suhe sestavine, ki smo jih zmešali in presejali. Dodajte še mleko.
Dobro stepemo in dodamo vanilijo. Vmešajte čvrsto stepene jajčne beljake. Na voščen papir, položen v pekač, enakomerno razporedite na dve tretjini palca debelo. Pečemo 20 minut v zmerno vroči pečici(175 C).
Vzemite iz pečice in pustite, da torta ostane v pekaču 5 minut. Previdno odstranimo, ohladimo in namazamo glazuro. Razrežemo s primernimi rezalniki.