0 0
Bele torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Za glazuro
1 skodelica Kristalni sladkor
1/4 skodelice Voda
1/8 čajne žličke Smetana z vinskega kamna
1 x Jajčni beljak
1/2 čajne žličke Vanilijev ekstrakt
Za torto
1/3 skodelice Maslo
3 čajne žličke Prašek pecilni
1 skodelica Kristalni sladkor
1/2 čajne žličke limonin ekstrakt
2/3 skodelice Mleko
2 skodelici Moka
1/2 čajne žličke limonin ekstrakt
3 x Jajčni beljak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bele torta

  • 1 h
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Navodila za glazuro.

Sladkor, vodo in smetano vinskega kamna zavrite brez mešanja. Odstavite z ognja takoj, ko sirup ob kapljanju z žlice postane “dlakast”.

Zelo počasi vlijemo na čvrsto stepen beljak. Močno stepamo z zamahi, dokler se ne ohladi. Če je glazura pretežka, dodamo malo tople vode in še naprej stepamo. Dodamo ekstrakt in premažemo torto. Okrasimo z drobnimi rožnatimi bonbončki.

Navodila za torto.

K maslu, dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem. Izmenično dodajamo suhe sestavine, ki smo jih zmešali in presejali. Dodajte še mleko.

Dobro stepemo in dodamo vanilijo. Vmešajte čvrsto stepene jajčne beljake. Na voščen papir, položen v pekač, enakomerno razporedite na dve tretjini palca debelo. Pečemo 20 minut v zmerno vroči pečici(175 C).

Vzemite iz pečice in pustite, da torta ostane v pekaču 5 minut. Previdno odstranimo, ohladimo in namazamo glazuro. Razrežemo s primernimi rezalniki.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zrezek iz morske plošče
Naprej
losos z jajčno omaka
Nazaj
Zrezek iz morske plošče
Naprej
losos z jajčno omaka

Dodajte Komentar