0 0
Balzamični krompir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 kg Krompir
Oljčno olje
4 x Čebula rdeča
4 stroki Česen
170 ml Balzamični kis
50 g Maslo
10 g Timijan
30 g Rukola

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Balzamični krompir

Vegetarijansko

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena

Odlična predjed ali samostojna jed, lahko pa ga postrežete tudi kot prilogo.

  • 3 h
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C.

Krompir narežite na enakomerne kose in ga 10 minut kuhajte v veliki posodi z vrelo osoljeno vodo.
Odcedite ga in pustite, da se popolnoma posuši, nato pa ga razdelite na dva velika pekača.

Vsak pladenj pokapajte z 2 žlicama olja ter začinite z morsko soljo in s črnim poprom. Premešajte in razporedite v enojno plast. Pecite 45 minut ali dokler ne postanejo rahlo zlati, na polovici poti jih nežno obračajte.

Medtem olupite in narežite čebulo in česen. Ko je krompir pečen, po njem razporedite čebulo in česen ter prelijte balzamični preliv.

Pecite od 50 minut do ene ure, pri čemer med peko krompir nekajkrat previdno obrnite v lepljivi balzamični omaki, zadnjih 10 minut pa dodajte maslo in timijanove lističe. Vmes vzemite krompir iz pečice, ga prelijte z žlico olja, nato pa krompir vrnite v pečico, da se zapeče.

Postrezite na krožniku in potresite z rukolo. Okusno.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobova rižota
Naprej
Granita iz lubenice
Nazaj
Gobova rižota
Naprej
Granita iz lubenice

Dodajte Komentar