Sestavine
-
Testotesto za pico, naredite za približno 8 oseb
-
2 žlici Olivno olje
-
2 žlici Smetanatežka smetana
-
1 skodelica Paradižnikzdrobljen paradižnik
-
1 x Strok - česennariban
-
½ čajne žličke Origanoposušen
-
½ čajne žličke Sol
-
340 g Mocarela sirnastrgana mocarela
-
80 g Feferonnarezan feferon
-
1 x Čebula rdečanarezana na tanke kolobarje
-
Rdeča paprika - mletapo okusu
Navodila
Pečico segrejte na 260 stopinj Celzija z rešetko v spodnji tretjini vaše pečice. Velik obrobljen pekač namastite z oljem. S konicami prstov raztegnite testo do vogalov lista. Pokrijte s kuhinjsko brisačo in pustite počivati pri sobni temperaturi pol ure.
V skledo dajte še paradižnik, česen, smetano, origano in pa še sol ter vse skupaj premešajte.
Testo sedaj odkrijte in ga raztegnite lepo do vogalov pekača, če se je slučajno skrčil. Paradižnikovo mešanico porazdelite enakomerno po testu. Po vrhu potresite sir, čebulo in pa fefereone.
Pecite približno 18 do 20 minut, vse do tedaj dokler se sir ne stopi in ko skorja postane lepo zlato zapečena. Mleto rdečo papriko in pa origano potresite po vrhu.
Dober tek!