0 0
Ajdovi žganci po koroško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6 dl Voda
40 dag Ajdova moka
1 jedilna žlica Olje
1 kavna žlica Sol
1 polna žlica Ocvirki ali pa 1 do 2 žlici masla

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdovi žganci po koroško

Kuhinja:

Če vam osebno mogoče kuhanje v vodi dela težave, so tukaj ajdovi žganci po koroško...

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliko prej predhodno segreto posodo stresite moko. Suho pražite, dokler ne zadiši lepo, približno tam okoli 5 minut. Dodajte oziroma dolijte še soljen krop, v katerega ste dodali tudi olje. Hitro pokrijte in pustite počivati ​​okoli 10 minut. Ko mine 10 minut, zmešajte s kuhalnico in zdrobite. Za drobljenje, če nimate kuhalnice lahko preprosto uporabite tudi vilice. Če so žganci presuhi, previdno prilijte še potrebno količino vode.

Zabelite z vročimi ocvirki ali pa z vročim stopljenim maslom.

 

  • Manjšo porcijo ajdove moke lahko nadomestite z mehko pšenično moko. Izdelava vam je še lažja. Priporočljiva je široka in visoka posoda, da preprečite, da bi vam moka po dodajanju vode brizgala naokoli po vašem štedilniku.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Štrudelj iz suhih marelic
Naprej
Piščančji fileji s češnjevim paradižnikom in parmezanom
Nazaj
Štrudelj iz suhih marelic
Naprej
Piščančji fileji s češnjevim paradižnikom in parmezanom

Dodajte Komentar