0 0
Šampinjoni in pinjole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
650 g Šampinjoni
Čebula
Olivno olje
55 g Pinjole
45 ml Suho belo vino
2 žlici Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šampinjoni in pinjole

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Šampinjoni so hranljiva hrana. Imajo malo kalorij in maščob, hkrati pa so dober vir vitaminov in mineralov. Vsebujejo bistvene hranilne snovi, kot so vitamini skupine B, selen, baker in kalij. Poleg tega so šampinjoni vir prehranskih vlaknin, ki so koristne za zdravje prebave. Pinjole so dober vir zdravih maščob, vključno z mononenasičenimi maščobami, ki so koristne za zdravje srca. Pinjole so bogate tudi z esencialnimi minerali, kot so mangan, cink, magnezij in fosfor. Poleg tega vsebujejo beljakovine, prehranske vlaknine ter vitamina E in K.

  • 20 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Očistite šampinjone in sesekljajte čebulo.

Čebulo popražite na olju in dodajte narezane šampinjone. Pražite približno 10 minut in po okusu dodajte sol in poper.

Posebej prepražite pinjole in jih dodajte šampinjonom. Dobro premešajte in prilijte vino. Kuhajte še nekaj časa na srednji temperaturi in mešajte.

Šampinjone s pinjolami postrezite s sesekljanim peteršiljem. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mafini z mocarelo
Naprej
Jajčevci s sirom
Nazaj
Mafini z mocarelo
Naprej
Jajčevci s sirom

Dodajte Komentar