0 0
Rdeče zelje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

900 g Rdeče zelje
50 ml Olje
Jabolko
1 žlička Sladkor
300 ml Zelenjavna juha
180 ml Vino
Moka
1/2 Čebula

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rdeče zelje

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Uživanje rdečega zelja ima lahko številne koristi za zdravje. Antioksidanti, ki jih najdemo v rdečem zelju, pomagajo v boju proti vnetjem, zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni in podpirajo zdrav imunski sistem. Visoka vsebnost vitamina C spodbuja tvorbo kolagena, kar pripomore k zdravju kože in celjenju ran. Živahna barva rdečega zelja se lahko uporablja kot indikator pH. Ob izpostavljenosti kislim ali bazičnim snovem se barva rdečega zelja lahko spremeni. Ob prisotnosti kislin postane svetlo rdeče ali rožnato, ob prisotnosti bazičnih snovi pa modro ali zeleno. Ta edinstvena lastnost rdečega zelja se pogosto uporablja v znanstvenih poskusih in kulinariki.

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na olju popecite sladkor in dodajte sesekljano čebulo. Prilijte malo vode in dodajte narezano zelje.

Dobro premešajte in prilijte vino. Posodo pokrijte in dušite 15 minut. Dodajte naribano jabolko in še naprej dušite.

Ko večina soka izhlapi, dodajte žličko moke, premešajte, nato pa dolijte juho. Zelje posolite in dobro prevrite.

Rdeče zelje postrezite kot prikuho. Dober tek!

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrte sardele
Naprej
Dušeni jajčevci
Nazaj
Ocvrte sardele
Naprej
Dušeni jajčevci

Dodajte Komentar