Sestavine
-
2× Piščančje prsi
-
100 g Sir feta
-
2 žlici Drobnjak
-
1 žlica Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
V piščančje prsi naredite vodoravno zarezo, da nastane žepek.
V skledi zmešajte nadrobljen feta sir in sesekljan drobnjak. Piščančje prsi nadevajte z mešanico fete in drobnjaka ter nežno pritisnite, da se odprtina zapre. Piščančje prsi začinite s soljo in poprom.
Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje v ponvi, ki je primerna za pečico. Piščančje prsi na vsaki strani pecite 3 minute, da postanejo zlato rjave barve.
Ponev prestavite v ogreto pečico in pecite 15-20 minut oziroma dokler piščanec ni pečen. Piščanca vzemite iz pečice in ga pred rezanjem pustite nekaj minut počivati.
Polnjene piščančje prsi postrezite z zelenjavo ali solato.
(Foto: pexels.com)