Sestavine
-
500 g Moka
-
100 g Sladkor
-
1/2 kocke Kvas
-
2× Jajčni rumenjak
-
2 dl Mleko
-
50 g Maslo
-
1 žlička Sol
-
1× Jajce
-
Nadev
-
400 g Pehtran
-
100 g Sladkor
-
1/2 limone Lupina limonina
-
2× Jajce
-
50 g Maslo
-
2 dl Smetana za stepanje
Navodila
Najprej pripravite testo. V skledi zmešajte moko, sladkor in sol.
V drugi posodi raztopite kvas v mleku in dodajte rumenjake ter stopljeno maslo.
Zlijte mlečno mešanico v posodo z moko in zamesite testo. Pustite ga na toplem, da se dvigne, vsaj eno uro.
Medtem pripravite nadev. V skledi zmešajte nasekljan pehtran, sladkor in limonino lupino. Dodajte smetano, jajci in stopljeno maslo ter dobro premešajte.
Ko je testo vzhajano, ga razvaljajte na pomokani površini. Na testo nanesite nadev in ga enakomerno razporedite.
Nato testo zavijte in ga položite v pekač. Pustite ga počivati še 15 minut.
V tem času segrejte pečico na 180 °C.
Potico premažite s stepenim jajcem in jo pecite 45-50 minut, oziroma dokler ne postane lepo zlato rjava.
Potico vzemite iz pečice in jo pustite, da se ohladi, nato pa jo razrežite in postrezite.
(Foto: Instagram/renata_kulundzic)