0 0
Pehtranova potica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Moka
100 g Sladkor
1/2 kocke Kvas
Jajčni rumenjak
2 dl Mleko
50 g Maslo
1 žlička Sol
Jajce
Nadev
400 g Pehtran
100 g Sladkor
1/2 limone Lupina limonina
Jajce
50 g Maslo
2 dl Smetana za stepanje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pehtranova potica

Kuhinja:
  • 2 uri
  • Srednje

Sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli

Najprej pripravite testo. V skledi zmešajte moko, sladkor in sol.

V drugi posodi raztopite kvas v mleku in dodajte rumenjake ter stopljeno maslo.

Zlijte mlečno mešanico v posodo z moko in zamesite testo. Pustite ga na toplem, da se dvigne, vsaj eno uro.

Medtem pripravite nadev. V skledi zmešajte nasekljan pehtran, sladkor in limonino lupino. Dodajte smetano, jajci in stopljeno maslo ter dobro premešajte.

Ko je testo vzhajano, ga razvaljajte na pomokani površini. Na testo nanesite nadev in ga enakomerno razporedite.

Nato testo zavijte in ga položite v pekač. Pustite ga počivati še 15 minut.

V tem času segrejte pečico na 180 °C.

Potico premažite s stepenim jajcem in jo pecite 45-50 minut, oziroma dokler ne postane lepo zlato rjava.

Potico vzemite iz pečice in jo pustite, da se ohladi, nato pa jo razrežite in postrezite.

(Foto: Instagram/renata_kulundzic)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puranji kroketi
Naprej
Testenine v zelenjavni omaki
Nazaj
Puranji kroketi
Naprej
Testenine v zelenjavni omaki

Dodajte Komentar