0 0
Omaka za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 žlici Olivno olje
1 strok Česen
3 žlice Paradižnikova pasta
400 g Paradižnikova mezga
1 žlička Origano
Sol in poper
1/3 Čebula
1 žlička Bazilika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Omaka za pico

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 10 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite 3 minute, da postekleni. Nato sesekljajte česen, dodajte ga v ponev in ga podušite 10 sekund, da zadiši.

V ponev dodajte paradižnikovo pasto in premešajte. Kuhajte in mešajte 1 minuto, nato pa vmešajte paradižnikovo mezgo.

Omaki dodajte origano, svežo baziliko ter po okusu začinite s soljo in poprom.

Z omako premažite testo za pico ali pa jo shranite v hladilniku do 5 dni ali zamrznite do 3 mesece.

Če ne porabite vse omake za pico, je ne mečite stran. Porabite jo pri pripravi paradižnikove omake za makarone ali pri rižoti.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čimičuri
Naprej
Kremna koruza s slanino
Nazaj
Čimičuri
Naprej
Kremna koruza s slanino

Dodajte Komentar