Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 strok Česen
-
3 žlice Paradižnikova pasta
-
400 g Paradižnikova mezga
-
1 žlička Origano
-
Sol in poper
-
1/3 Čebula
-
1 žlička Bazilika
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite 3 minute, da postekleni. Nato sesekljajte česen, dodajte ga v ponev in ga podušite 10 sekund, da zadiši.
V ponev dodajte paradižnikovo pasto in premešajte. Kuhajte in mešajte 1 minuto, nato pa vmešajte paradižnikovo mezgo.
Omaki dodajte origano, svežo baziliko ter po okusu začinite s soljo in poprom.
Z omako premažite testo za pico ali pa jo shranite v hladilniku do 5 dni ali zamrznite do 3 mesece.
Če ne porabite vse omake za pico, je ne mečite stran. Porabite jo pri pripravi paradižnikove omake za makarone ali pri rižoti.
(Foto: freepik.com)