0 0
Kranjska klobasa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 para Kranjska klobasa

Prehranska Vrednost

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kranjska klobasa

Kuhinja:

Kranjska klobasa je vrsta klobase iz Kranja v Sloveniji. V 19. stoletju jo je ustvaril Anton Janežič, kranjski prodajalec mesa. Leta 1884 je Janežič začel prodajati klobase iz govejega in svinjskega mesa, za zgoščevanje pa je uporabil moko in drobtine. Janežičev vnuk je 21. novembra 1952 odprl prvo mesnico, kjer so za zajtrk na rženem kruhu s kozarcem mleka postregli kranjsko klobaso.

  • 15
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Klobaso položite v hladno vodo in jo kuhajte, dokler ne zavre. Ponev odstavite z ognja in klobaso pa še vsaj 10 minut pustite v vodi.

Zdraven tople klobase gresta odlično skupaj kislo zelje ali pečena repa, če pajo radi jeste hladno pa si jo privoščite s kruhom, naribanim hrenom, gorčico in vrčkom piva ali kozarcem vina.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pica v obliki srca
Naprej
Hitri in enostavni piškoti
Nazaj
Pica v obliki srca
Naprej
Hitri in enostavni piškoti

Dodajte Komentar