Sestavine
-
2 skodelici Kuhani ješprenj
-
Oljčno olje
-
2 stroka Česen
-
2 Inčuni
-
2 Paradižnik - posušen in vložen
-
ČiliPo želji
-
1 Korenček
-
1/2 Bučkebrez sredice
-
20 g Zelena - gomolj
-
1/3 Koromač
-
1/3 Paprika - rdeča
-
1/3 Jajčevec
-
2 Kapre
-
5 Zelene olive
-
1 Sredozemske začimbe
-
2 Začimbe za paelo
-
ščepec Sol
-
ščepec Poper
Navodila
Česen, čili, inčune in vloženi paradižnik nasekljamo na majhne koščke, vso ostalo zelenjavo pa narežemo na kocke velikosti 0,5 x 0,5 cm, olivam pa odstranimo koščice.
Wok segrejemo, dodamo oljčno olje, česen, čili, inčune in vloženi paradižnik ter z nenehnim mešanjem prepražimo, da česen porumeni.
Dodamo narezano zelenjavo, kapre, olive, sredozemske začimbe in začimbe za paelo, sol, poper in na veliki temperaturi na hitro popečemo ” na zob”.
Dodamo ješprenj, premešamo, da se začimbe in zelenjava enakomerno premešajo in da se ješprenj segreje.
Po potrebi začinimo in serviramo kot prilogo.