Fižol dajte v lonec in ga potopite v vodo (voda naj bo približno 2 cm nad fižolom). Fižol namočite vsaj 2-3 ure. Odlijte vodo, dodajte svežo vodo (približno dvakratno količino...
Na olju popražite čebulo, dodajte še na kockice narezano svinjino, na kratko popecite in dodajte sesekljano papriko in paradižnik. Malo podušite, dodajte na 2 cm kose narezan stročji fižol, zalijte,...
Najprej dajte v lonec olivno olje po občutku. V olivno olje, ki je že v loncu dodajte še sol oziroma solite, po vašem občutku, okusu. Narežite na drobno 1 čebulo...
Obstajata dva načina za pripravo sarme, vendar sta kljub temu oba dobra. Najprej zmešajte na drobno sesekljano čebulo, mleto meso, riž in pa začimbe (1 žlica rdeče paprike, 1 žlica...
Paprikam odrežite peclje, odstranite jim semena in jih operite. Sedaj pripravite še nadev za filane paprike. V ponvi na olju prepražite na drobno sesekljano čebulo, dodajte riž in na hitro...
Fižol prelijte s trikratno količino vode in pustite, da se fižol namaka čez noč. Odlijte vodo in operite fižol. Ponovno zalijte fižol z vodo, postavite na štedilnik, zavrite in ga...
V ponvi segrejte olje. Čebulo in česen dušite približno 5 minut. Dodajte ajdo in mešajte približno 1 minuto. Dodajte juho in zavrite. Kuhajte, dokler se tekočina ne vpije, približno 15...
Narežite gobe na majhne koščke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte gobe in čebulo ter jih pražite 3 minute, dokler se ne zmehčajo. Primešajte moko, dobro premešajte...
Čebulo in česen olupite in nasekljajte na majhne koščke. Na štedilnik pristavite malo bolj globljo ponev, dobro jo segrejte in namažite z 2 žlicama olja. Dodajte sesekljano čebulo, popražite jo...
Kose piščanca začinite z mešanico začimb za piščanca in ga naoljte. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Okrogel ali pa pravokoten pekač naoljite in vanj položite začinjeno meso. Pekač postavite...