Sestavine
-
2 x Bučkevečji bučki
-
1 x Jajčevecvečji jajčevec
-
6 x Strok - česen
-
0.5 kg Češnjev paradižnik
-
Solpo okusu
-
Olivno oljepo okusu
-
250 g Naribani sir
-
200 g Skuta - pasirana
-
1 šopek Sveža bazilika - listi
Navodila
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Jajčevec in bučki narežite na kolobarje debeline približno 1 cm. Oboje razporedite po dveh pekačih, paradižnike in pa česen pa po polovici na en pekač. Vso zelenjavo premažite z olivnim oljem in solite.
Pekača postavite v pečico in naj bo pekač, v katerem je paradižnik, zgoraj. Pecite 20 minut in pekača vzemite ven iz pečice. Jajčevce in bučke obrnite in jih predevajte v en pekač. Postavite tega sedaj v pečico še za 10 minut.
Medtem pa zmešajte še skuto, 3 žlice olivnega olja in 150 g sira. Stroke česna olupite in jih z vilicami pretlačite. V sirno zmes vmešajte pretlačen česen in jo solite po vašem okusu.
Na pekač velikosti 30 x 20 cm dajte malo olivnega olja. Po dnu razporedite tretjine jajčevcev, paradižnika in bučk. Z žlico nadevajte polovico sirne mešanice in dodajte še lističe bazilike. Nadaljujte z drugo tretjino zelenjave in dodajte še drugo polovico sirne mešanice in lističe bazilike. Pokrijte še s preostalo zelenjavo, potresite s preostankom naribanega sira in pecite v ogreti pečici 20 minut.
Ko se zloženka nekoliko ohladi, jo potresite z lističi bazilike in pokapajte še z olivnim oljem. Postrezite jo kot prilogo k mesu ali pa jo jejte kar s kruhom kot povsem samostojen obrok.
Pa dober tek!