0 0
Zelenjava po mediteransko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Basmati riž
1 x Čebula rdeča
1 x Buča majhna
4 x Paradižnik mešanih barv
4 žlice Bazilikin pesto
Oljčno olje
8 x Črne olive
Vinski kis
80 g Mocarela sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjava po mediteransko

Vegetarijansko

  • 1 h
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Žar segrejte na visoko temperaturo.
Riž stresite v pekač, prelijte s 650 ml vrele slane vode in ga na srednjem ognju kuhajte 12 minut, občasno premešajte, nato pa izklopite ogenj.

Medtem olupite rdečo čebulo in jo skupaj z bučkami zelo drobno narežite. Paradižnik narežite na drobne rezine.

Riž prelijte s pestom, nato pa začnite plastiti zelenjavo: riž prekrijte z okroglimi koščki čebule, nato preidite na plast bučk, ki jih prekrivajte, in nato na plast paradižnika. Ponavljajte, vsakič se pomaknite nekoliko bližje sredini, dokler ne prekrijete celotne površine.
Pokapajte z 2 žlicama olivnega olja in posujte s črnim poprom ter postavite pod žar na srednjo polico za 25 minut ali dokler se lepo ne zapeče.

Medtem drobno sesekljajte olive in jih zmešajte s po ½ žlice kisa in ekstra deviškega oljčnega olja.
Za serviranje prelijte z olivno mešanico in nežno natrgajte mocarelo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jagnječja krača
Naprej
Dalgona kava
Nazaj
Jagnječja krača
Naprej
Dalgona kava

Dodajte Komentar