Sestavine
-
300 g Basmati riž
-
1 x Čebula rdeča
-
1 x Bučamajhna
-
4 x Paradižnikmešanih barv
-
4 žlice Bazilikin pesto
-
Oljčno olje
-
8 x Črne olive
-
Vinski kis
-
80 g Mocarela sir
Navodila
Žar segrejte na visoko temperaturo.
Riž stresite v pekač, prelijte s 650 ml vrele slane vode in ga na srednjem ognju kuhajte 12 minut, občasno premešajte, nato pa izklopite ogenj.
Medtem olupite rdečo čebulo in jo skupaj z bučkami zelo drobno narežite. Paradižnik narežite na drobne rezine.
Riž prelijte s pestom, nato pa začnite plastiti zelenjavo: riž prekrijte z okroglimi koščki čebule, nato preidite na plast bučk, ki jih prekrivajte, in nato na plast paradižnika. Ponavljajte, vsakič se pomaknite nekoliko bližje sredini, dokler ne prekrijete celotne površine.
Pokapajte z 2 žlicama olivnega olja in posujte s črnim poprom ter postavite pod žar na srednjo polico za 25 minut ali dokler se lepo ne zapeče.
Medtem drobno sesekljajte olive in jih zmešajte s po ½ žlice kisa in ekstra deviškega oljčnega olja.
Za serviranje prelijte z olivno mešanico in nežno natrgajte mocarelo.
(Foto: pexels.com)