0 0
Zelenjava na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 bučki
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
2 srednje velika jajčevca
4 žlic olja
1.5 žlice limoninega soka
1 žlička soli
2 ščepca sveže mletega popra
1 žlička origana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjava na žaru

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Žar ni samo za meso, saj je zelo okusna tudi pečena zelenjava!

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Bučke, jajčevce in paprike temeljito operemo. Bučke in jajčevce narežemo na večje kose, paprike pa prerežemo na pol, jim odstranimo peclje in semena, nato pa jih prav tako narežemo na večje kose. Žar dobro segrejemo. Mrežico za žar dobro namastimo, položimo na žar in pustimo, da se segreje. Po mrežici razporedimo pripravljeno zelenjavo in jo pečemo približno 10 do 13 minut. Med peko jo obračamo, da se z vseh strani dobro zapeče. V posebni skledici zmešamo preostalo olivno olje in limonin sok. Popraženo zelenjavo odlagamo v posebno skledo, nato pa jo prelijemo s pripravljenim prelivom in po okusu začinimo s soljo, poprom in origanom. Zelenjavo temeljito premešamo in ponudimo kot prilogo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Brancin na žaru
Naprej
Burger s slanino
Nazaj
Brancin na žaru
Naprej
Burger s slanino

Dodajte Komentar