Sestavine
-
2 Strok - česendrobno sesekljani
-
½ Rumena čebuladrobno sesekljana
-
3 Korenjedrobno narezani
-
3 Stebelna zelenadrobno sesekljana
-
1 Pelati (pločevinka)drobno narezanega paradižnika, neodcejena
-
1 Fižol (pločevinka)odcejen in opran
-
2 Zelenjavna kocka
-
2 Lovorov list
-
1 žlica Rožmarinlahko svež, drobno sesekljan
-
1 žlica Timijan
-
1 žlica Origano
-
½ žlice Rdeča paprika - mleta
-
po okusu Sol
-
po okusu Poper
-
po želji Parmezan
-
2 x skodelica Testenine - svedri
-
1 x skodelica Stročji fižolnarezan na polovičke (manjše koščke)
-
½ x skodelica Rukola
Navodila
. V velikem loncu segrejte 2 žlici oljčnega olja in česen. Česen med občasnim mešanjem pražimo 2-3 minute oziroma dokler ne postane zlato rjav.
2. Dodajte sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter med občasnim mešanjem kuhajte še 4-5 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča in zmehča.
3. V lonec dodajte na kocke narezan paradižnik, fižol, 2 zelenjavni kocki, lovorjev list, rožmarin, timijan, origano in mleto rdečo papriko ter premešajte. Po želji dodajte parmezan ter po okusu začinite s soljo in črnim poprom. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Pokrijte in kuhajte 20-25 minut.
4. Medtem ko juha vre, skuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži, dokler ne postanejo al dente. Pred odcejanjem testenin prihranite 1 skodelico tekočine za kuhanje. Testenine sperite, jih prenesite v srednje veliko skledo in prelijte s preostalim oljčnim oljem. Pokrijte in pustite na stran.
5. Odstranite pokrov iz lonca ter dodajte stročji fižol in rezervirano tekočino za kuhanje testenin. Premešajte in nepokrito kuhajte še 20-25 minut ali dokler stročji fižol ni hrustljavo mehak.
6. Po potrebi dodajte rukolo in dodatno zelenjavno juho ter premešajte. Po okusu začinite z dodatno soljo in poprom. Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler rukola ne zvodeni.
7. Kuhane testenine razdelite v posamezne sklede in jih prelijte z vročo juho. Po želji dodajte sesekljan peteršilj in sveže nariban parmezan. Za obilen obrok postrezite s hrustljavim kruhom in/ali hrustljavo zeleno solato. Uživajte!