Sestavine
-
1 pločevinka Palmovo zeljeodcejeno, sesekljano
-
1 žlica Avokadovo olje
-
1 čajna žlička Začimbe za morske sadeže
-
1 ščepec Sol
-
1 ščepec Mleti črni poper
-
¼ skodelice Veganska majoneza
-
1 steblo Zelenasesekljana
-
½ Čebula šalotkazmleta
-
1 x Limonastisnjena
-
2 čajni žlički Kapre
-
½ čajne žličke Koper
-
½ čajne žličke Sezamovo seme
-
2 x Štručkaprerezani na pol
-
2 žlici Olivno olje
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj C.
Osušite palmovo zelje in ga prelijte z avokadovim oljem. Obložite ga z začimbami za morske sadeže. Začinite jih soljo in poprom. Položite jih v pekač in v ogreti pečici pecite 20 minut.
V veliki skledi zmešajte vegansko majonezo, zeleno, šalotko, limonino lupino, sok 1/4 limone, kapre, koper, sezamova semena in sol. Dodajte pečeno palmino zelje in premešajte, da se obloži.
Štručke prerežite na pol in premažite z oljčnim oljem. Pražite v ponvi na srednje visoki temperaturi, da rahlo porjavijo, približno 1 minuto. Na vsako polovico enakomerno dodajte mešanico palmovega zelja in postrezite.
(Foto: pexels.com)