Sestavine
-
350 ml Rastlinsko mleko
-
1 žlička Kakav v prahu
-
1 žlička Cimet
-
1/2 žličke Muškatni orešček
-
1/2 žličke Kava
-
1 strok Kardamom
-
1 x Vaniljev strok
-
1 žlica Agavin sirup
-
Veganska smetana za stepanje
-
Veganska čokolada
Navodila
Dve tretjini mleka prelijte v lonec, dodajte kakav, cimet, muškatni orešček, strok kardamoma in kavo. Na srednje močnem ognju zavrite. Kuhajte 2 minuti.
Zmanjšajte temperaturo na srednjo ter vmešajte vaniljo in agavin sirup. Preostalo mleko spenite. Precedite vročo čokolado v dve skodelici, odstranite cimet in strok kardamoma, nato pa nežno vlijte spenjeno mleko.
Na vrhu dodajte stepeno smetano, čokoladne rezine ter po ščepec cimeta in muškatnega oreščka, če želite.
(Foto: Pixabay)