0 0
Torta Nutella – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

TESTO
18 dag moka
6 jajca
12 dag sladkor
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
4-5 žlic Nutelle
NADEV
5 žlic Nutella
0.5l sladka smetana
PRELIV
5 žlic sladkor
2 dcl voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Torta Nutella – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Najprej ločimo jajca, torej rumenjake ločimo od beljakov. Sladkor razdelimo na pol – eno polovico ga penasto vmešamo z rumenjaki. Drugo polovico sladkorja pa stolčemo v trd sneg skupaj z beljaki.
V rumenjake nato dodamo 1/3 snega ter dodamo Nutello, dodamo še 1/3 snega ter počasi presejmo moko, ki smo jo zmešali skupaj s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg. Vse skupaj narahlo premešamo.

Uporabite pravo Nutello (okus ne bo pravi, če uporabite druge različice namaza).

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Najprej ločimo jajca, torej rumenjake ločimo od beljakov. Sladkor razdelimo na pol – eno polovico ga penasto vmešamo z rumenjaki. Drugo polovico sladkorja pa stolčemo v trd sneg skupaj z beljaki. V rumenjake nato dodamo 1/3 snega ter dodamo Nutello, dodamo še 1/3 snega ter počasi presejmo moko, ki smo jo zmešali skupaj s pecilnim praškom. Dodamo še preostali sneg. Vse skupaj narahlo premešamo.
2
Narejeno

Peka testa

Pečemo pri 180 stopinjah Celzija okrog 30 minut.
3
Narejeno

Sestava torte

Ko je torta pečena, počakamo da se ohladi. Ohlajeno torto nato narežemo na 3 plasti. Stolčeno stepeno smetano stolčemo ter dodamo Nutello. V lončku zavremo vodo in ji dodamo sladkor. Vodo nato ohladimo ter z njo navlažimo vsako plast torte posebej. Vsako plast torte posebej namažemo z 1/3 kreme. Preostala zadnja tretjina kreme naj vam ostane za premaz torte po vrhu. Uporabite pravo Nutello (okus ne bo pravi, če uporabite druge različice namaza).

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Osnovni biskvit, ki nikoli ne pade dol:)
Naprej
Domači kruh – Recept
Nazaj
Osnovni biskvit, ki nikoli ne pade dol:)
Naprej
Domači kruh – Recept

Dodajte Komentar