0 0
Torta iz polente

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/2 Limona
250 ml Olje
4 x Jajca
200 g Sladkor v prahu
200 g Sesekljani mandelj
100 g Polenta
Sirup
150 g Med
1/2 Limona
Krema
200 g Maskarpone
3 žličke Sladkor v prahu
2 žlički Vaniljev ekstrakt
50 g Jogurt
Posip
1 žlica Zdrobljeni mandeljni
Meta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Torta iz polente

  • 2 h
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

  • Sirup

  • Krema

  • Posip

Navodila

Deli

Limono položite v skledo z vodo in segrevajte 15 minut, nato pa odcedite. Četrtino limone zmešajte z vaniljevim ekstraktom in oljčnim oljem v kuhinjskem mešalniku.

Pečico segrejte na 160 °C in namastite tortni model.
V veliki skledi stepite jajca in sladkor, nato vmešajte limonin in oljni pire, mlete mandlje in polento. Maso vlijte v pekač, jo enakomerno razporedite z nožem in pecite 40 do 45 minut ali dokler se ne dvigne in pozlati. Pustite, da se ohladi.

Limonin sirup: V majhno ponev na srednje nizki temperaturi dajte med in vanj iztisnite limonin sok. Segrejte do vrelišča kuhaje 5 minut, medtem pa neprestano mešajte.

Krema: Mascarpone, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt stepajte skupaj, nato nežno vmešate jogurt.
Mandlje stresite v majhno suho ponev in jih pražite, dokler ne postanejo zlati.

Torto sestavite tako, da na sredino krožnika položite biskvit. Na vrh naložite Mascarponejevo kremo in jo prelijte s sirupom in po želji okrasite s popečenimi mandlji in nekaj lističi mete ali pa posipajte z granatnim jabolkom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sadni trikotnik
Naprej
Špinača z mlado čebulico in slanino
Nazaj
Sadni trikotnik
Naprej
Špinača z mlado čebulico in slanino

Dodajte Komentar