Sestavine
-
1 skodelica Maslo
-
2 skodelici Sladkor v prahupresejan
-
3 x Jajčni rumenjak
-
6 dag Čokoladagrenka, stopljena
-
1 čajna žlička Vanilija
-
3 x Jajčni beljak
-
1/2 skodelice Smetanastepena
-
1 skodelica Mandeljniblanširani
-
0.25 kg Vanilijavaflji (oblati)
Navodila
Zdrobite maslo, postopoma dodajte sladkor, po vrsti dodajte jajčne rumenjake in vsakega dobro stepite.
Dodajte čokolado in vanilijo.
Vmešajte čvrsto stepene jajčne beljake in stepeno smetano.
Oblate povaljamo v drobtinah in polovico razporedimo v z maslom premazan 25 centimetrski kvadratni pekač.
Čokoladno zmes razporedimo po drobtinah.
Mandlje zmešamo s preostalimi drobtinami in jih razporedimo po vrhu.
Čez noč shranimo v hladilniku. Razrežemo na kvadrate in postrežemo s stepeno smetano.