Sestavine
-
2 kom Kvas
-
1 1/2 čajne žličke Sol
-
2 skodelici Mleko
-
2 x Jajce
-
1 x Limona
-
2/3 skodelice Maslo
-
1/4 čajne žličke Muškatni orešček - mleti
-
3/4 skodelice Kristalni sladkor
-
8 skodelic Moka
-
1/2 skodelice Mlačna voda
Navodila
Kvas zdrobimo in namočimo v vodi, dokler se ta ne zmehča. Mleko prekuhajte in nato ohladite. Maslo, sladkor in sol zmešajte v smetano.
Dodamo dobro stepena jajca, limono in začimbe. Kvasu dodamo mlačno mleko in ga zmešamo s polovico moke. Vmešajte mešanico masla in sladkorja ter toliko moke, da zgnetete gladko testo.
Testo naj bo čim bolj mehko, da ga je mogoče zlahka obdelovati. Pustimo vzhajati čez noč pri približno 26 stopinjah Celzija. Ko se testo popolnoma podvoji, ga pregnetemo in ponovno pustimo vzhajati 1 uro.