Sestavine
-
50 g Maslo
-
2 stroka Česensesekljana
-
250 ml Belo vino
-
300 ml Smetana za kuhanje
-
200 g Koruza
-
400 g Testenine
-
150 g Sirnariban
-
3 x Rumenjak
-
100 ml Paradižnikova omaka
Navodila
Na srednji temperaturi v ponvi raztopite maslo. Dodajte česen in ga kuhajte 2 minuti, da se zmehča. Dodajte vino in hitro zavrite. Kuhajte 4 minute in mešajte. Dodajte smetano in koruzo ter 3 minute.
Medtem v vreli slani vodi skuhajte testenine po navodilih na embalaži. Odcedite in prihranite 3/4 skodelice (180 ml) vode za kuhanje.
V skledi stepite parmezan in rumenjake ter jih začinite. Smetanovi zmesi dodajte poper in testenine, nato pa dodajte mešanico parmezana, paradižnikovo omako in rezervirano vodo za kuhanje testenin. Odstavite z ognja.
Testenine zmešajte z omako. Začinite po okusu in postrezite.
(Foto: pexels.com)