0 0
Telečji zrezki z bučkami in paradižnikom ter mocarelo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
45 g Maslo
2 x Bučke mlade bučke
125 g Mocarela sir v slanici
1 x Paradižnik
1/2 žličke Sol
Sveža bazilika - listi nekaj listov
4 x Telečji zrezek zrezek naj tehta okoli 120 g
Poper - mleti 2 ščepca
2 žlički Pesta Genovese

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Telečji zrezki z bučkami in paradižnikom ter mocarelo

  • pol ure
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Manjši globok pekač premažite z maslom. Telečji zrezek operite in dobro osušite s kuhinjskim papirjem. Okus prilagodite s soljo in poprom. Paradižnike in bučke očistite in operite. Paradižnik narežite na tanke rezine, bučke pa na bolj debelejše kolobarje. Mocarelo dobro odcedite in narežite.

V ponvi raztopite še preostalo maslo in popecite začinjen telečji zrezek. Pecite po 2 minuti za vsako stran zrezka.

Popečen zrezek preložite v pripravljeno pekač in obložite z rezinami paradižnika in mocarelo. V pekač položite bučke, jih rahlo posolite in dodajte tudi nekaj listov bazilike. Sestavine tako v pekaču pokapajte z genoveškim pestom, postavite pekač za 15 minut v pečico, da se sir stopi in ga zapecite do zlato rjave barve.

Pred serviranjem jed okrasite s preostalimi lističi bazilike. Uživajte oziroma postrezite skupaj s prilogo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kljukuša
Naprej
Kvrguša s piščancem
Nazaj
Kljukuša
Naprej
Kvrguša s piščancem

Dodajte Komentar