0 0
Svinjski cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Svinjsko mleto meso
3 x Čebula šalotka
2 stroka Česen
2 žlički Ingver
1 žlica Sojina omaka
2 žlici Sezamovo olje
30 g Mlada špinača
24 okroglih zavitkov Testo za cmoke
Olje
Posip
Pražena sezamova semena
Sojina omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjski cmoki

  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Posip

Navodila

Deli

Svinjino, šalotko, česen, ingver, sojino omako in sezamovo olje zmešajte, dodajte špinačo in zmes razdelite na 12 enakih delov.

Na desko položite 4 zavitke. Na sredino vsakega dajte porcijo mešanice, nato pa robove rahlo premažite z vodo. Na vrh položite še en zavitek. Nekoliko sploščite, nato pa robove zavitka stisnite skupaj. En zavitek dvignite in ga po vsej dolžini zmečkajte, da se zapre. Ponovite s preostalimi tremi.

Rahlo namažite vdolbine v dnu pekača za pite in ga segrejte. V vsako luknjo položite po en cmok in ga premažite z vodo (tako se bo lažje uparil). Zaprite pekač za pite in pecite 4 minute, nato pa vrhove cmokov ponovno premažite z vodo. Pecite še 4 minute, dokler niso na vrhu parni, na dnu pa hrustljavi.

Ponovite še z ostalimi cmoki. Postrezite jih s sojino omako za pomakanje in posipajte s popečenimi sezamovimi semeni in šalotko.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kumarična juha
Naprej
Pečene testenine z mesnimi kroglicami
Nazaj
Kumarična juha
Naprej
Pečene testenine z mesnimi kroglicami

Dodajte Komentar