Sestavine
-
500 g Svinjsko mleto meso
-
3 x Čebula šalotka
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Ingver
-
1 žlica Sojina omaka
-
2 žlici Sezamovo olje
-
30 g Mlada špinača
-
24 okroglih zavitkov Testo za cmoke
-
Olje
-
Posip
-
Pražena sezamova semena
-
Sojina omaka
Navodila
Svinjino, šalotko, česen, ingver, sojino omako in sezamovo olje zmešajte, dodajte špinačo in zmes razdelite na 12 enakih delov.
Na desko položite 4 zavitke. Na sredino vsakega dajte porcijo mešanice, nato pa robove rahlo premažite z vodo. Na vrh položite še en zavitek. Nekoliko sploščite, nato pa robove zavitka stisnite skupaj. En zavitek dvignite in ga po vsej dolžini zmečkajte, da se zapre. Ponovite s preostalimi tremi.
Rahlo namažite vdolbine v dnu pekača za pite in ga segrejte. V vsako luknjo položite po en cmok in ga premažite z vodo (tako se bo lažje uparil). Zaprite pekač za pite in pecite 4 minute, nato pa vrhove cmokov ponovno premažite z vodo. Pecite še 4 minute, dokler niso na vrhu parni, na dnu pa hrustljavi.
Ponovite še z ostalimi cmoki. Postrezite jih s sojino omako za pomakanje in posipajte s popečenimi sezamovimi semeni in šalotko.
(Foto: pexels.com)