0 0
Svinjska ribica po mehiško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Svinjska ribica 3 cm debel zrezek
300 g Krompir
3 x Čili
Oljčno olje
Salsa
10 g Koriander
10 g Meta
1/2 stroka Česen
1 x Čili - rdeči
2 x Mlada čebula
1 x Paradižnik
1 x Limeta
Oljčno olje
Arašidov preliv
50 g Arašidi nesoljeni
25 g Sezamovo seme
1/2 žličke Kumina
1 strok Česen
1 vejica Timijan
ščepec Origano
1 žlička Pasta chipotle
1 žlica Tekila
1 x Limeta
1/2 Čili zelen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjska ribica po mehiško

Brez glutena in laktoze

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
Kuhinja:
  • 45 min
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

  • Salsa

  • Arašidov preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C.

Steak vzemite iz hladilnika in pustite, da se segreje na sobno temperaturo.

Za salso grobo sesekljajte koriander (nekaj ga prihranite za posip na koncu) in liste mete. Česen, čili (po želji odstranite semena) in spomladansko čebulo s paradižnikom grobo sesekljajte. Zmešajte z zelišči in vse skupaj sesekljajte do zelo drobnega.

V skledo iztisnite limetin sok, dodajte žlico oljčnega olja ter začinite s soljo in črnim poprom. Dodajte sesekljane sestavine in jih premešajte, da se obložijo s prelivom. Odstavite na stran, dokler ne bo potrebno.

Za arašidovo omako v veliko suho ponev na srednji temperaturi dajte kumino, oreščke ter sezamova semena. Česen grobo narežite ter ga skupaj s timijanom in origanom dajte v ponev. Dodajte chipotle in ga nekaj minut pražite, da rahlo pozlati.
Prelijte v mešalnik in ga prekrijte z vodo, nato dodajte tekilo, sok ene limete, svež čili ter po ščepec soli in popra. Mešajte, dokler omaka ne postane zelo gladka. Poskusite in prilagodite z več soli, čilija ali limetinega soka.

Krompir očistite in ga z nožem za rezanje narežite na 1 cm debele rezine. Z zrezka odstranite maščobo in ga narežite na drobne rezine. Maščobo dajte v hladno ponev na srednjem ognju in jo pecite, dokler ne postane zlata. Dodajte krompir in čilije ter jih na vsaki strani pecite 7 do 8 minut oziroma dokler ne postanejo zlati in hrustljavi. Krompir preložite na krožnik, obložen s kuhinjskim papirjem, in ga segrevajte v ogreti pečici.

Steak začinite s soljo in poprom ter ga položite v isto ponev, v kateri ste kuhali krompir, in ga vsako minuto obrnite, dokler ni pripravljen po vaših željah (približno 7 minut za srednje pečen). Odstranite ga iz ponve, pokapajte z malo olja in pustite počivati nekaj minut, nato pa ga narežite na 1 cm debele rezine.

Na krožnik za serviranje namažite malo arašidove omake in nanjo položite zrezek.
Na koncu dodajte nekaj kupčkov salse, raztresite prihranjeni koriander, pokapajte z morebitnim preostalim sokom, nato postrezite s hrustljavim krompirjem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gratiniran koromač
Naprej
Rdeče zelje s klobaso
Nazaj
Gratiniran koromač
Naprej
Rdeče zelje s klobaso

Dodajte Komentar