Sestavine
-
1 skodelica Jajčni beljak
-
1 skodelica Črni oreh
-
1 skodelica Kristalni sladkor
-
1 skodelica Moka
-
1 čajna žlička limonin ekstrakt
-
1 čajna žlička Vinski kamen
-
3/4 čajne žličke Sol
Navodila
Jajčne beljake nalijte na krožnik, dodajte sol in jih stepajte s paličnim mešalnikom, dokler se lepo ne spenijo. Dodajte še vinski kamen in nadaljujte naprej s stepanjem, dokler jajca niso dovolj čvrsta, da se držijo v vrhovih, vendar niso suha.
Po žlici vmešajte še presejani sladkor. Dodajte vanilijo. Na enak način kot sladkor vmešamo tudi moko in nato še oreščke. Vlijte v nenamaščen pekač in pecite v zmerno manj vroči pečici, približno 50 minut, pri čemer se čas pečenja rahlo poveča, ko je torta že skoraj pečena.